Loading...
HRVATSKI INFORMATIČKI ZBOR
English
Obavijesti
01.03.2011. u 14:01
Uređeno: 01.03.2011. u 14:02
Mladen Glasenhardt

Mladen Glasenhardt

( 23.V.1942. – 25. II. 2011. )
 
U Zagrebu je u petak, 25. veljače, oko podne, nenadano umro Mladen Glasenhardt, dipl. iur., mnogogodišnji predsjednik Uprave Infosistema, d.o.o. i Predsjednik Hrvatskog informatičkog zbora, krovne hrvatske udruge za promicanje i razvitak informatičkih sustava i tehnologije.
Mladen Glasenhardt je rodjen u Zagrebu, 23. svibnja, 1942., i u rodnom gradu  stekao obrazovanje u osnovnoj i srednjoj školi (I. realna gimnazija, Rooseveltov trg ),a nakon završenoga studija u programu Pravnog fakulteta zagrebačkog Sveučilišta, profesionalne početke je utkao u razvitak UNIVACa, a ubrzo i Infosistema, čiji je utjecajni život i razvitak kreativno i etapno njegovao do ugleda koji je ta hrvatska tvrtka postigla u medjunarodnom poslovnom svijetu u području informacijskih sustava i tehnologije.
Posve je prirodno bilo kandidirati i izabrati gospodina Mladena Glasenhardta predsjednikom Hrvatskog informatičnog zbora, 2002., koju je dužnost obnašao do sada.
Mladen Glasenhardt je imao znanje  i stil,  svjetski poslovni bonton, velemajstor pregovaračkih postupaka, kreator strategije i taktike u poslovnom managementu koji je redovito donosio uspješne rezultate.
Gospodin Mladen Glasenhardt ostaje primjerom suvremenog uspješnog poslovnog čovjeka u vrijeme koje donosi mnoge izazove u radu i kreairanju poslova u smjerovima medjunarodnih poslovnih suradnji i odnosa s utkanim etičkim načelima u afirmaciji poslovnih planova i provedbi poslovnih programa.
Nastojanjem da mu ideali budu pokretački „motor“, a istodobno i učinkoviti „volan“,  spoznavao je da je u koordinatama suvremenosti to sve složenije, harmonično, ostvarivati.
 
Dr. sc. Slobodan Elezović, prof.
Hrvoje Kožina
HIZ (C)