Loading...
HRVATSKI INFORMATIČKI ZBOR
English
Obavijesti
12.06.2012. u 10:32
Uređeno: 12.06.2012. u 10:35

Hrvatski informatički zbor i Hrvatska gospodarska komora, uz podršku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, provodili su od sredine prošle do sredine ove godine Akciju „ECDL-om za konkurentnu Hrvatsku“ te održavali prezentacije i okrugle stolove u 19 županija pod nazivom „ECDL- Europska norma informatičke pismenosti“.

Skupovi su se održavali u Osijeku, Virovitici, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Sisku, Zadru, Karlovcu, Bjelovaru, Koprivnici, Krapini, Vukovaru, Puli, Rijeci, Dubrovniku, Požegi, Zagrebu, Šibeniku, Kninu i Otočcu.


Cilj održanih skupova bio je probuditi svijest o važnosti informatičke pismenosti u svim granama gospodarstva te javnom i privatnom sektoru, te potaknuti edukaciju za korištenje IT tehnologija u školama, državnoj upravi, nezaposlenih, osobama s posebnim potrebama, nacionalnim manjinama i drugih te objasniti koje prednosti donosi informatička pismenost u učinkovitosti poslovanja i smanjivanju troškova u odnosu na tržišnu konkurenciju.


Akcija je u proteklih godinu dana doprinijela povećanjem broja polaznika ECDL programa u odnosu na 2010. godinu u visini od 138% što je pokazatelj da u teškim i kriznim situacijama jedno od najsigurnijih ulaganja je ulaganje u znanje preko kojeg se dolazi do boljih rezultata i kvalitetnijeg načina poslovanja.


Hrvatska sredinom iduće godine postaje članicom EU, pa informatička pismenost kao polazna osnova elektroničkog poslovanja, znatno doprinosi konkurentnosti zaposlenika, gospodarstva, državne uprave i zemlje u cjelini.

Hrvoje Kožina
HIZ (C)