Loading...
HRVATSKI INFORMATIČKI ZBOR
English
Obavijesti
06.04.2011. u 11:19
Uređeno: 08.04.2011. u 10:17

Hrvatski informatički zbor održati će, 14. travnja 2011. u 14 sati u Hotelu Panorama u Zagrebu, godišnju skupštinu na kojoj će gospodin Piotr Mrozinski, regionalni direktor ECDL Fondacije iz Dublina održati predavanje na temu: "Role of ICT Skills in the Digital Agenda for Europe".

 
Gospodin Mrozinski govoriti će o programu Europa 2020, te o inicijativi pod nazivom “Digitalna Agenda”, te ulozi ICT sektora i informatičkih društava u provođenju europskih programa.
 
Kako Europa zaostaje u realizaciji dosadašnjih programa (Lisabonska Agenda, I2010), pokrenula je ovu incijativu s ciljem bržeg ostvarivanja ranije zacrtanih ciljeva. Europska će Unija izdvajati značajna sredstva za smanijivanje digitalnog jaza u odnosu na USA, Japan i druge razvijene dalekoistočne zemlje, što je prilika i hrvatskom IT sektoru. 
 
Hrvatski informatički zbor pristupio je provođenju Digitalne Agende, te je pokrenuo više aktivnosti među kojima je značajna velika proljetnu akciju “ECDL-om za konkurentnu Hrvatsku” o kojoj možete pročitati na www.ecdl.hr
 
Pozivamo predstavnike IT sektora da prisustvuju predavanju. 
 
Prijavite se ovdje.

 

 

Hrvoje Kožina
HIZ (C)