Loading...
HRVATSKI INFORMATIČKI ZBOR
English
Obavijesti
29.10.2012. u 10:00
Uređeno: 29.10.2012. u 14:19
Preminuo Zvonko Kurjan

Potreseni, javljamo svim kolegama i prijateljima da je iznenadnom smrću 26. listopada 2012. u 72 godini preminuo Zvonko Kurjan.
Posljednji ispraćaj biti će se u srijedu, 30. listopada u 11:20 na krematoriju u velikoj dvorani.

Zvonko Kurjan rođen je u Zagrebu 1940. Po završetku Elektrotehničkog fakulteta u Zagrebu 1964. zapošljava se u Hrvatskoj radioteleviziji gdje ostaje do 1993. godine. Tada prelazi u Badel 1862 na dužnost direktora poslovne funkcije Informatika. Kratko vrijeme na dopunskom je radu u Zavodu za informatičku djelatnost Hrvatske na dužnosti pomoćnika direktora.

U svoja radna iskustva ubraja stručna informatička zanimanja: održavanje informatičke opreme, projektiranje i vođenje projekata informacijskih i organizacijskih sustava, rukovođenje informatičkim funkcijama.

Od većih informatičkih projekata koje je vodio ili u kojima je sudjelovao izdvajaju se:
• idejni projekti razvoja informacijskog sustava HRT
• integrirani računovodstveni informacijski sustav (IRIS)
• informacijski sustav pretplatnika HRT u kojem je 1976. godine, prvi puta kod
nas, primijenjena tehnologija baze podataka
• informacijski sustav proizvodnje programa HRT (PARTIS)
• idejni projekt i strategijski plan razvoja informacijskog sustava Badela 1862.


Magistrirao je 1976. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu s radom na temu proizvodnog informacijskog sustava. U Hrvatskoj informatičkoj zajednici aktivno je djelovao od njenog osnivanja. Bio je član Koordinacijskog odbora Zajednice u više saziva, obavljao je dužnosti predsjednika Odbora za programsku i tehničku osnovicu, dopredsjednika Zajednice, a u razdoblju 1991.-1992. predsjednik je Zajednice. Pokretač je i sudionik mnogih aktivnosti Zajednice, a posebice stručnih skupova i stručnih izdanja.

Hrvoje Kožina
HIZ (C)