Loading...
HRVATSKI INFORMATIČKI ZBOR
English
Obavijesti
06.11.2014. u 14:44
Uređeno: 06.11.2014. u 14:47
Poziv na konferenciju “Bridging the digital divide by DTT networks”

Mađarska ICT Udruga zajedno s ostalim partnerima SEE TV-WEB projekta, sufinanciranog od Europske komisije, organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom “Bridging the digital divide by DTT networks”, 12. i 13. studenog 2014. u Budimpešti u Mađarskoj. Cilj Konferencije je pokretanje rasprave oko digitalnog jaza i mogućnostima njegovog smanjenja. Pozvani predavači govorit će o zanimljivim i zahtjevnim temama kao sto su eUključivost i globalni problemi digitalnog jaza, tehnički problemi TV-WEB usluge i mogućnosti financiranja daljnjih istraživanja ili popratnih aktivnosti u području digitalne zemaljske televizije ili eUključivosti.

Dnevni red i sve korisne informacije za putovanje i smještaj u Budimpešti možete naći na Internetskoj stranici konferencije www.see-tvweb.eu/conference. Molimo sudionike za registraciju do 7. studenoga 2014. Mjesto održavanja: Larus Étterem és Rendezvényközpont, 1124 - Budimpešta , Csörsz St 18 / b. Radni jezik: engleski

Sudionici konferencije su također pozvani na svečanu večeru koja ce se održati 13. studenoga 2014. u 19:00 na istom mjestu.

Opći cilj SEE TV-WEB projekta je pružanje Internet sadržaja onima koji obično ne koriste Internet usluge, i nemaju širokopojasne veze. Ideja je koristiti slobodan dio frekvencijskog spektra digitalne zemaljske televizije (DTT) za prijenos odabranog Internet sadržaja (kao što su vijesti, e-usluge i sl.) i osigurati neku vrstu Internetskog iskustva putem TV uređaja za određene, manje povlaštene segmente stanovništva, odnosno one u ruralnim područjima bez širokopojasnog pristupa.

Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo ne ustručavajte se kontaktirati nas ili organizatora događaja (Ms Klara Heilingbrunner: hklara@ivsz.hu; +36703922048).
 

Hrvoje Kožina
HIZ (C)