Loading...
HRVATSKI INFORMATIČKI ZBOR
English
Obavijesti
12.02.2015. u 14:41
Uređeno: 12.02.2015. u 14:54
 Završen projekt ICT Curricula usmjeren na osuvremenjenje osnovnoškolskog kurikula

Danas su na završnoj konferenciji za novinare predstavljeni rezultati projekta ICT Curricula - „Razvoj elemenata kvalifikacija, programa i kurikula u dijelu računalne kompetencije u osnovnoškolskom obrazovanju“. Projekt, koji je trajao 18 mjeseci, započeo je u kolovozu 2013. godine, a razvijen je u suradnji CARNeta – Hrvatske akademske i istraživačke mreže, Agencije za odgoj i obrazovanje, Otvorenog učilišta Algebra i Hrvatskog informatičkog zbora.
Tijekom trajanja projekta razvijen je osuvremenjen osnovnoškolski kurikul kroz koji je naglasak stavljen na razvoj digitalne kompetencije među učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole na sadržajima iz osam nastavnih predmeta – hrvatski jezik, strani jezik, matematika i fizika, kemija i biologija te povijest i geografija. Uz kurikul razvijen je i priručnik za primjenu te interaktivni digitalni nastavni materijali za svih osam predmeta. Svi materijali biti će smješteni na Nacionalni portal za učenje na daljinu „Nikola Tesla“ te će svim učenicima i učiteljima s valjanim elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr biti dostupni od 18. veljače.
Podsjetimo, „ICT Curricula“ projekt je koji je sa 3,3 milijuna kuna financiran u sklopu 4. komponente programa IPA za razvoj ljudskih potencijala, provodio se u partnerstvu Hrvatske akademske i istraživačke mreže (CARNet), Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO), Pučkog otvorenog učilišta Algebra te u suradnji s Hrvatskim informatičkim zborom (HIZ).
Više o samom projektu, eksperimentalnoj provedbi te cjelokupnu objavu za medije možete pronaći na dnu stranice među dokumentima pod nazivom "2015_11_02_ICT Curricula_Završetak projekta_objava". Fotografije s konferencije dostupne su na linku.
 

Hrvoje Kožina
HIZ (C)