Loading...
HRVATSKI INFORMATIČKI ZBOR
English
Obavijesti
03.08.2015. u 08:56
27. MEĐUNARODNA INFORMATIČKA OLIMPIJADA 2015

U subotu, 1. kolovoza, održana je završna svečanost s dodjelom medalja 27. međunarodne informatičke olimpijade (International Olympiad in Informatics – IOI 2015), koja se od 26. srpnja do 2. kolovoza održava u Almatyju, Kazahstan, a na kojoj su nastupila 322 natjecatelja iz ukupno 83 zemlje svijeta.
Mladi hrvatski informatičari ostvarili su najbolji uspjeh na posljednja tri nastupa na Olimpijadi i osvojili TRI SREBRNE i JEDNU BRONČANU medalju.
Hrvatsku su na ovom natjecanju zastupali učenici srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 28. ožujka) i Izbornim pripremama (Zagreb, od 13. do 16. travnja), a reprezentaciju su vodili Krešimir Malnar, odgovorni voditelj, i Gustav Matula, stručni voditelj.
Nastup naših mladih informatičara na 27. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi organizirao je Hrvatski savez informatičara koji je također organizirao i proveo sva prednatjecanja za izbor hrvatske reprezentacije kao i pripreme naših olimpijaca. Ovaj program HSIN-a financira se iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.
Višeo o olimpijadi pogledajte ovdje.

Hrvoje Kožina
HIZ (C)