Loading...
HRVATSKI INFORMATIČKI ZBOR
English
OKRUGLI STOL "INFORMATIČKOM PISMENOŠĆU ZA KONKURENTNU HRVATSKU" - KNIN

25.5.2012. u HGK ŽK Knin održan je 18. okrugli stol na temu „INFORMATIČKOM PISMENOŠĆU ZA KONKURENTNU HRVATSKU“
Okruglom stolu sudjelovalo je više od 20 pretstavnika iz HZZ Knin, Grada Knina, Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, Općine Biskupija, Udruženja obrtnika Knin, Pučkog otovrenog učilišta Knin, Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu, Upravitelj Knin d.o.o., Živković d.o.o., Matica d.o.o. te predstavnici ECDL testnog centra HGK.
U uvodnom izlaganju, mr.sc. Marijan Frković, predsjednik Hrvatskog informatičkog zbora i Nacionalni ECDL koordinator, istakao je, da je do sada u svijetu u ECDL edukaciju i certifikaciju uključeno više od 11 milijuna polaznika, od kojih u Hrvatskoj preko 55.000, iz gospodarstva, državne uprave, škola, fakulteta, nezaposlenih i dr., a u Šibensko-kninskoj župniji, više od 250.
Nakon izlaganja, otvorena je panel rasprava u kojoj su sudjelovali svi nazočni, koji su istakli da bi većina zaposlenika trebala proći ECDL edukaciju, a što bi trebalo biti i prednost pri zapošljavanju, te kroz pretpristupne fondove i na nacionalnoj razini, pokušati pronaći mogućnost financiranja polaznika za edukaciju i dobivanje ECDL diplome.


HIZ (C)