Loading...
HRVATSKI INFORMATIČKI ZBOR
English
OKRUGLI STOL "INFORMATIČKOM PISMENOŠĆU ZA KONKURENTNU HRVATSKU" - KOPRIVNICA

1.12.2011. u HGK ŽK Bjelovar održan je 9. okrugli stol na temu „INFORMATIČKOM PISMENOŠĆU ZA KONKURENTNU HRVATSKU“.

Nakon uvodne riječi koordinatora ECDL testnog centra HGK gospodina Zvonimira Debeuca prisutnima se obratio mr.sc. Marijan Frković, predsjednik Hrvatskog informatičkog zbora i Nacionalni ECDL koordinator istaknuvši da je u svijetu u ECDL edukaciju i certifikaciju uključeno više od 11 milijuna polaznika iz 148 zemalja, a u Hrvatsko preko 55.000 polaznika iz gospodarstva, državne uprave, škola, fakulteta te nezaposlenih, dok je u Zadarskoj županiji ECDL edukaciju i certifikaciju uspješno završilo oko 500 polaznika.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici: HZZ PS Koprivnica, HGK ŽK Koprivnica, Koprivničko-križevačke županije, ECDL testnog centa Sigurnost informacikskih sustava i HGK, Policijke uprave Koprivničko-križevačke županije, Ljekarne Križevci, Hartmann d.o.o. te Zvonimir ureda za knjigovodstvo i nekretnine.

Nakon izlaganja sudionici su se uključili u raspravu istaknuvši prednosti ECDL diplome na tržištu rada te je zaključeno je da postoji potreba za uključivanjem što većeg broja djelatnika, kako u tvrtkama tako i u institucijama te nezaposlenih, u postupak educiranja i certificiranja kako bi se podigao nivo informatičke pismenosti. Također su oni sudionici koji posjeduju ECDL diplomu iznijeli svoja vlastita iskustva iz edukacije i certifikacije po ECDL normi. 

 


HIZ (C)