Loading...
HRVATSKI INFORMATIČKI ZBOR
English
OKRUGLI STOL "INFORMATIČKOM PISMENOŠĆU ZA KONKURENTNU HRVATSKU" - KRAPINA

Deseti po redu okrug stol na temu ""INFORMATIČKOM PISMENOŠĆU ZA KONKURENTNU HRVATSKU" održan je 17. siječnja 2012. u prostorijama HGK Županijske komore Krapina.

U uvodnom izlaganju, mr.sc. Marijan Frković, predsjednik Hrvatskog informatičkog zbora i Nacionalni ECDL koordinator, istakao je, da je do sada u svijetu u ECDL edukaciju i certifikaciju uključeno više od 11 milijuna polaznika, od kojih u Hrvatskoj preko 55.000, iz gospodarstva, državne uprave, škola, fakulteta, nezaposlenih i dr., a u Krapinsko-zagorskoj župniji, više od 650.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici HZZ PS Krapina, HGK ŽK Krapina, Obrnitčke komore Krapinsko-zagorske županije, Krapinsko-zagorske županije, Grada Zaboka, Grada Zlatara, Grada Oroslovlja, Općine Petrovsko, OŠ Ljudevit Gaj iz Krapine, SŠ Krapina, SŠ Bedekovčina, SŠ Konjščina, FINA-e Zabok, Kotka d.d., Krakom d.o.o, Trgotekstil d.d., VP Dunapack d.o.o. i ZARA-e.

Mnoga istraživanja su pokazala kako informatičko pismeni zaposlenici brže i kvalitetnije obavljaju poslove, što doprinosi učinkovitijem radu gospodarstva i državne uprave, pa time i većoj konkurentnosti Hrvatske. Stoga je u u 2011. godini Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Krapina financirala edukaciju i stjecanje ECDL-diplome za 10 nezaposlenih osoba kako bi povećali konkurentnost na tržištu rada.

Financijska kriza u Hrvatskoj rezultirala je smanjivanjem broja polaznika na godišnjoj razini. Zbog toga je Hrvatski informatički zbor, sredinom 2011. godine pokrenuo akciju s nazivom „ECDL-om za konkurentnu Hrvatsku“ s ciljem nastavka ranije pokrenutih programa i iniciranja novih. Ohrabruje činjenica što je broj polaznika u Hrvatskoj u 2011. dvostruko premašio ukupan broj onih u prethodnoj godini.


Obavijesti
Nema vijesti!

HIZ (C)