Loading...
HRVATSKI INFORMATIČKI ZBOR
English
OKRUGLI STOL "INFORMATIČKOM PISMENOŠĆU ZA KONKURENTNU HRVATSKU" - Otočac

U organizaciji Hrvatskog informatičkog zbora i Hrvatske gospodarske komore , a uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku u Županijskoj komori Otočac 31. svinja 2012. godine održan je 19. po redu okrugli stol s temom "INFORMATIČKOM PISMENOŠĆU ZA KONKURENTNU HRVATSKU". Gosti su bili mr. sc. Marijan Frković, predsjednik Hrvatskog informatičkog zbora i nacionalni ECDL koordinator i Zvonimir Debeuc, koordinator ECDL testnog centra pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

U uvodnoj prezentaciji Marijan Frković je govorio o značaju informatičke pismenosti na tržištu rada, što predstavlja ECDL u informatičkom opismenjavanju, programima ECDL-a za pojedine skupine – gospodarstvo, građanstvo, škole, nezaposlene, državnu upravu te kakvo je stanje u svijetu i Hrvatskoj u primjeni ove norme. ECDL (European Computer Driving Licence) je međunarodno priznata potvrda o osposobljenosti za upotrebu osobnog računala. Priznata je u 148 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj je do sada diplomiralo (položilo ispite) više od 55.000 ljudi.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici HZZ PS Gospić, Grada Otočca, Općine Brinje, O.Š. Zrinskih i Frankopana, Srednje škole Otočac te predstavnik ECDL testnog centra HGK.

 


HIZ (C)