Loading...
HRVATSKI INFORMATIČKI ZBOR
English
OKRUGLI STOL "INFORMATIČKOM PISMENOŠĆU ZA KONKURENTNU HRVATSKU" - SLAVONSKI BROD

U utorak 11. listopada 2011. u HGK Županijskoj komori Slavonski Brod održan je treći okrugli stol na temu „ INFORMATIČKOM PISMENOŠĆU ZA KONKURENTNU HRVATSKU“

Nakon uvodnog govora tajnika ŽK Slavonski Brod gospodina Krešimira Rudeca prisutnima se obratio mr.sc. Marijan Frković predsjednik Hrvatskog informatičkog zbora i Nacionalni ECDL koordinator te istaknuo značaj informatičke pismenosti na tržištu rada u Hrvatskoj kao i značaj ECDL-a kao svjetske norme informatičke pismenosti, te usporedio stanje informatičke pismenosti u svijetu i Hrvatskoj prema ECDL normi.

U svom izlaganju mr.sc. Marijan Frković istaknuo je da je u Brodsko-posavskoj županiji do danas kroz program ECDL certifikacije prošlo oko 550 polaznika.

Na okruglom stolu prisustvovalo je 20 predstavnika brodsko-posavske županije iz raznih institucija: HZZ PS Slavonski Brod, ŽK Slavonski Brod. HOK-Obrtnička komora BPŽ, Grad Sl. Brod, Brodsko-posavska županija, Financijska agencija, Slobodna zona Đuro Đaković d.o.o., Zajednica tehničke kulture, CTR- Centar za tehnološki razvoj, Lučka uprava, Cluster „Posavina povrće“, Strojarski fakultet SB, Veleučilište u Sl. Brodu, Mislav-Znanje - ustanova za obrazovanje odraslih, te predstavnici Tehničke i Ekonomsko-birotehničke škole.

Nakon izlaganja sudionici su se uključili u raspravu istaknuvši prednosti ECDL diplome na tržištu rada te je Zaključeno je da postoji potreba za uključivanjem što većeg broja djelatnika, kako u tvrtkama tako i u institucijama te nezaposlenih, u postupak educiranja i certificiranja kako bi se podigao nivo informatičke pismenosti.
 


HIZ (C)