Loading...
HRVATSKI INFORMATIČKI ZBOR
English
OKRUGLI STOL "INFORMATIČKOM PISMENOŠĆU ZA KONKURENTNU HRVATSKU" - VARAŽDIN

03.11.2011. u HGK ŽK Varaždin održan je 4. okrugli stol na temu „INFORMATIČKOM PISMENOŠĆU ZA KONKURENTNU HRVATSKU“.

Nakon uvodnog izlaganja poslovne tajnice gospođe Snježane Marcijuš prisutnima se obratio mr.sc. Marijan Frković, predsjednik Hrvatskog informatičkog zbora i Nacionalni ECDL koordinator istaknuvši da je u svijetu u ECDL edukaciju i certifikaciju uključeno više od 11 milijuna polaznika, a u Hrvatsko preko 55.000 polaznika iz gospodarstva, državne uprave, škola, fakulteta te nezaposlenih, dok je u Varždinskoj županiji ECDL edukaciju i certifikaciju uspješno završilo oko 1500 polaznika.

Mr.sc. Frković istaknuo je značaj informatičke pismenosti na tržištu rada u Hrvatskoj kao i značaj ECDL-a kao svjetske norme informatičke pismenosti u svijetu i Hrvatskoj.

Na skupu je prisustvovalo 20 predstavnika varaždinske županije iz HZZ PS Varaždin, HGK ŽK Varaždin, Agencije za razvoj varaždinske županije, Županijske uprave za ceste, Carinarnice Varaždin, Grada Lepoglave, Općina Breznički Hum i Trnovec Bartolovečki, Infodesigna d.o.o. te predstavnici Privatne varaždinske gimnazije i škole stranih jezika - Žiger i Gospodraske škole Varaždin.

Nakon izlaganja gospodina Frkovića sudionici su se uključili u raspravu istaknuvši prednosti ECDL diplome na tržištu rada, te pokušali dati odgovore na pitanja kako povećati informatičku pismenost u uvjetima financijske krize te kako pronaći sredstva za financiranje ECDL edukacije i certifikacije polaznika.

Na kraju skupa svečano su uručene ECDL diplome djelatnicima Carinarnice Varaždin.

 

 

Iva Frković


HIZ (C)