Loading...
HRVATSKI INFORMATIČKI ZBOR
English
OKRUGLI STOL "INFORMATIČKOM PISMENOŠĆU ZA KONKURENTNU HRVATSKU" - VIROVITICA

  

Drugi po redu okrug stol na temu ""INFORMATIČKOM PISMENOŠĆU ZA KONKURENTNU HRVATSKU" održan je 28. lipnja 2011. u prostorijama HGK Županijske komore Virovitici.

U uvodnom izlaganju, mr.sc. Marijan Frković, predsjednik Hrvatskog informatičkog zbora i Nacionalni ECDL koordinator, istakao je, da je do sada u svijetu u ECDL edukaciju i certifikaciju uključeno više od 11 milijuna polaznika, od kojih u Hrvatskoj preko 55.000, iz gospodarstva, državne uprave, škola, fakulteta, nezaposlenih i dr., a u Virovitičko-podravskoj župnije, više od 300.

Milan Vanđura, tajnik ŽK Virovitica je istakao značaj kontinuiranog cjeloživotnog učenja i edukacije, kao komparativnu prednost, s ciljem kvalitetnijeg obavljanja poslova, povećanja učinkovitosti, kompetencija i dr., te je akcentirao potrebu učenja, kao sinonim vremena u kom živimo i djelujemo, potrebu edukacije u području IT tehnologija, sustavu kvalitete i učenju stranih jezika.

Na Okruglom stolu je prisustvovalo 20 predstavnika s područja Virovitičko-podravske županije, iz raznih institucija; HZZ PS Virovitica, ŽK Virovitica, HOK – OK VPŽ, UO Pitomača, tvrtki: Plin Vtc d.o.o. Virovitica, JLS: gradova Virovitice i Slatine, općina: Pitomača, Suhopolje i Nova Bukovica, Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, RA Sjever Dan Virovitica i VIDRA-e RA VPŽ.

Nakon izlaganja, otvorena je panel rasprava u kojoj su sudjelovali svi nazočni, koji su istakli da bi većina zaposlenika trebala proći ECDL edukaciju, a što bi trebalo biti i prednost pri zapošljavanju, te kroz pretpristupne fondove i na nacionalnoj razini, pokušati pronaći mogućnost financiranja polaznika za edukaciju i dobivanje ECDL diplome.
 


HIZ (C)