Loading...
HRVATSKI INFORMATIČKI ZBOR
English
OKRUGLI STOL "INFORMATIČKOM PISMENOŠĆU ZA KONKURENTNU HRVATSKU" - VUKOVAR

20.1.2012. u HGK ŽK Vukovar održan je 11. okrugli stol na temu „INFORMATIČKOM PISMENOŠĆU ZA KONKURENTNU HRVATSKU“

Okruglom stolu sudjelovalo je više od 20 pretstavnika iz HZZ Vukovar, HGK ŽK Vukovar, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vinkovaca, Općine Bogdanovci, AR VSŽ Hrast, Arator d.o.o., Velepromet Vukovara d.d., Djelatnika d.o.o Vinkovci, Vodovod Vinkovci, Poljoprivredne zadruge Napredak i Gimnazije Vukovar.

U uvodnom izlaganju, mr.sc. Marijan Frković, predsjednik Hrvatskog informatičkog zbora i Nacionalni ECDL koordinator, istakao je, da je do sada u svijetu u ECDL edukaciju i certifikaciju uključeno više od 11 milijuna polaznika, od kojih u Hrvatskoj preko 55.000, iz gospodarstva, državne uprave, škola, fakulteta, nezaposlenih i dr., a u Virovitičko-podravskoj župnije, više od 1300.

Nakon izlaganja, otvorena je panel rasprava u kojoj su sudjelovali svi nazočni, koji su istakli da bi većina zaposlenika trebala proći ECDL edukaciju, a što bi trebalo biti i prednost pri zapošljavanju, te kroz pretpristupne fondove i na nacionalnoj razini, pokušati pronaći mogućnost financiranja polaznika za edukaciju i dobivanje ECDL diplome.

 


HIZ (C)