Loading...
HRVATSKI INFORMATIČKI ZBOR
English
OKRUGLI STOL "INFORMATIČKOM PISMENOŠĆU ZA KONKURENTNU HRVATSKU" - ZADAR

10.11.2011. u HGK ŽK Zadar održan je 6. okrugli stol na temu „INFORMATIČKOM PISMENOŠĆU ZA KONKURENTNU HRVATSKU“.

Nakon uvodne riječi poslovnog tajnika gospodina Denisa Ikića prisutnima se obratio mr.sc. Marijan Frković, predsjednik Hrvatskog informatičkog zbora i Nacionalni ECDL koordinator istaknuvši da je u svijetu u ECDL edukaciju i certifikaciju uključeno više od 11 milijuna polaznika iz 148 zemalja, a u Hrvatsko preko 55.000 polaznika iz gospodarstva, državne uprave, škola, fakulteta te nezaposlenih, dok je u Zadarskoj županiji ECDL edukaciju i certifikaciju uspješno završilo oko 1300 polaznika.

Na okruglom stolu prisustvovali su predstavnici HZZ PS Zadar, HGK ŽK Zadar, Obrtničke komore Zadar, Zadarske Županije, Grada Zadra, Grada Nina, Ureda državne uprave, Turističke zajednice grada Zadra, Turističke zajednice grada Biograda te predstavnici ECDL testnih centara Algebra i HGK Zagreb.

Nakon izlaganja, otvorena je rasprava u kojoj su sudjelovali svi nazočni, koji su istakli da bi većina zaposlenika trebala proći ECDL edukaciju, a što bi trebalo biti i prednost pri zapošljavanju, te kroz pretpristupne fondove i na nacionalnoj razini, pokušati pronaći mogućnost financiranja polaznika za edukaciju i dobivanje ECDL diplome. Te kako bi Ministarstvo obrazovanja, znanosti i športa također trebalo nastviti sa programom obrazovanja nastavnika jer oni koji to nisu završili smatraju se zakinutima, a znanja s ovog područja su itekako potrebna jer se mnogi svakodnevni poslovi obavljaju putem računala i mreže za prijenos podataka.
 

 

 


HIZ (C)