Loading...
HRVATSKI INFORMATIČKI ZBOR
English
GODIŠNJA SKUPŠTINA HRVATSKE UDRUGE KORISNIKA PROGRESS TEHNOLOGIJA (HrPUG)

Dana 29.lipnja 2012. u hotelu LaGus na Varaždinbregu održana je prva godišnja skupština nedavno registrirane Hrvatske udruge korisnika Progress tehnologija (HrPUG) koja okuplja 60-ak članova, uglavnom voditelja IT sektora iz Hrvatske i Slovenije i tvrtki kao Ytres, Comprom Plus, Tubla (članice grupe Calzedonia), Haix obuća, Termoplin, Aquatehnika te brojnih drugih renomiranih tvrtki. Iako je udruga pod tim imenom djelovala pred desetak godina, tek sada je formalno registrirana i stekla formalni status udruge. Ciljevi Udruge su razmjena iskustava i informacija u korištenju Progress tehnologija, stjecanje uvida u pravce razvoja Progress tehnologija i promicanje njezina korištenja.


Sama skupština bila je podijeljena na dva dijela, radni i stručni. U radnome dijelu predstavljene su sve relevantne informacije o Udruzi (uključujući informacije sa Osnivačke skupštine) te su jednoglasno prihvaćeni zapisnici koji su prethodno dostavljeni svim članovima. U raspravi koja je uslijedila nakon izglasavanja naglašena je važnost komunikacije između korisnika Progress tehnologija u Hrvatskoj i regiji te je predloženo da se što prije otvori forum Udruge kao potpora tom cilju. Od ostalih važnijih ciljeva spomenuta je mogućnost udruživanja sa okolnim udrugama Progress korisnika u svrhu organiziranja međunarodne konferencije na temu Progress tehnologija negdje u Hrvatskoj. Podršku Udruzi dao je i g. Marijan Frković, predsjednik HIZ-a, koji je pozdravio ideju o okupljanju te izrazio dobrodošlicu HrPUG-u pod okrilje HIZ-a.


Stručni dio okupljanja odradili su djelatnici Infodesigna, zastupnika Progressa za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, koji je ujedno bio i sponzor ovog okupljanja. Ovaj dio otvorio je mr.sc. Ivan Stručić, predsjednik uprave Infodesigna te je predstavio programe školovanja i obučavanja na području Progress tehnologija koje Infodesign nudi u svrhu promicanja znanja i iskustva vezanih uz Progress tehnologije. Nakon njega je Damir Huljev, direktor razvoja Infodesigna predstavio novi smjer u kojem Progress kreće pod vodstvom novog izvršnog direktora Jaya Bhatta, naglašavajući orijentaciju na usluge u oblaku, dostupnost na širokom rasponu mobilnih uređaja te dostupnosti podataka za podršku u odlučivanju u realnom vremenu. Stručni dio zaključio je Vjekoslav Jug koji je ukratko prošao tehničke novitete u aktualnoj verziji Progressa (11.1).

 

Udruga nije aktivna od 2016. godine.


HIZ (C)