Loading...
HRVATSKI INFORMATIČKI ZBOR
English
Primjena HKO-a u ustanovi za obrazovanje odraslih u području račnarstva

Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva

 

Cilj projekta

Projektom se želi urediti sustav djelomičnih kvalifikacija u području računarstva i informacijskih tehnologija u obrazovanju odraslih, oslanjajući se direktno na osnovna načela Zakona o hrvatskom kvalifikacijom okviru (NN 22/13) te metodologiju Pravilnika o Registru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (NN 62/14) i Zakona te pravilnika u obrazovanju odraslih. Izradit će se 1 standard zanimanja, 7 standarda djelomičnih kvalifikacija i 7 programa za obrazovanje odraslih u području računarstva i informacijskih tehnologija. Uspostavom novih modaliteta osiguravanja kvalitete, stručnim usavršavanjem predavača i voditelja POU Algebre te pilotiranjem novih programa za 98 nezaposlenih polaznika, polaznici u sektoru računarstva postat će konkurentniji na tržištu rada.

Specifični ciljevi projekta su:

  • izrada standard zanimanja, kvalifikacija i unaprijediti programe na temelju ishoda učenja u području računarstva
  • Uspostaviti novi modalitete osiguranja kvalitete u obrazovanju odraslih i unaprijediti potporni računalni sustav
  • Stručno usavršiti nastavnike, predavače i voditelje ustanove za obrazovanje odraslih za primjenu HKO-o i uspostavu novih modela osiguranja kvalitete
  • Pilotirati program za nezaposlene polaznike

Trajanje projekta: 12 mjeseci

Razdoblje provedbe projekta: 01.12.2015. – 30.11.2016.

Ukupna vrijednost projekta: 1.239.029,57 HRK, od čega EU financira 86,4%

Izvor financiranja: Strukturni fondovi i Kohezijski fond EU

 

HR.3.1.19-0077

european_union-300x1003

Projekt je sufinancirala Europska unija iz

Europskog socijalnog fonda 2

 

 

 

 

PARTNERI

1

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog informatičkog zbora

 


Obavijesti
27.06.2016. u 09:45
23. lipnja 2016. je održano uvodno predavanje polaznicima pilot programa za nezaposlene osobe u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Algebra u Zagrebu.
 
Ranijom promidžbenom kampanjom odabrani su polaznici besplatnih pilot programa u sklopu projekta „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva”, koje provodi Pučko otvoreno učilište Algebra u suradnji s partnerima Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatski informatički zbor, prvenstveno prema svom nepovoljnom položaju na tržištu rada u svrhu socijalne komponente ove aktivnosti, definirajući pritom minimalne kriterije i nužne početne kvalifikacije za uspješno pohađanje programa obrazovanja. Pilotiranje će se provoditi kroz tri mjeseca, koliko je predviđeno trajanje izvedbe programa od 160 školskih sati, a čime je obuhvaćeno minimalno 98 polaznika.
 

Na uvodnom predavanju polaznicima su se obratili član Upravnog vijeća Algebre Tomislav Dominković, koordinatorica projekta Josipa Relota Kezerić i voditeljica kvalitete i razvoja ljudskih potencijala na Pučkom otvorenom učilištu Algebra Klaudija Šarkanj dajući im informacije o Učilištu, projektu u sklopu kojeg se provode pilot programi i upute o pohađanju programa obrazovanja, kao njihovim obavezama kao polaznika programa. 

Krešimir Sikulin
[ Više... ]

01.06.2016. u 09:30
Uređeno: 14.09.2016. u 09:50
Pučko otvoreno učilište Algebra u suradnji s partnerima Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatski informatički zbor trenutno provodi projekt  „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva” u trajanju od 12 mjeseci od 30. studenog 2015. do 29. studenog 2016. u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga “Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih – faza II” za dodjelu bespovratnih sredstava za projekte iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013. Ovim projektom se želi urediti sustav djelomičnih kvalifikacija u području računarstva i informacijskih tehnologija u obrazovanju odraslih, oslanjajući se direktno na osnovna načela Zakona o hrvatskom kvalifikacijom okviru (NN 22/13) te metodologiju Pravilnika o Registru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (NN 62/14) i Zakona te pravilnika u obrazovanju odraslih.
 
Projekt okuplja ustanovu za obrazovanje odraslih, stručnu udrugu i udrugu poslodavca, te je kroz njega planirano izraditi jedan standard zanimanja, sedam standarda djelomičnih kvalifikacija i sedam programa za obrazovanje odraslih u području računarstva i informacijskih tehnologija.

 

Uspostavom novih modaliteta osiguravanja kvalitete, stručnim usavršavanjem predavača i voditelja POU Algebre te pilotiranjem novih programa za 98 nezaposlenih polaznika, polaznici u sektoru računarstva postat će konkurentniji na tržištu rada.

Krešimir Sikulin
[ Više... ]

01.06.2016. u 09:30
Projektom „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva", a na temelju izrađenog jednog standarda zanimanja i sedam standarda djelomičnih kvalifikacija, unaprjeđeno je sedam programa za obrazovanje odraslih u području računarstva koji su predani na stručno mišljenje nadležnoj Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih:
-          Programer internet aplikacija – PHP
-          Sistemski i mrežni administrator
-          Programer mobilnih aplikacija – ANDROID
-          Programer mobilnih igara – ANDROID
-          Specijalist/ica Internet marketinga
-          Web dizajner/ica
-       Stručnjak/inja za razvoj korisničkog sučelja za web 
Krešimir Sikulin
[ Više... ]

02.05.2016. u 09:30
Uređeno: 14.09.2016. u 09:36
Projektom „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva" predviđena je izrada sedam standarda djelomičnih kvalifikacija sukladno metodologiji HKO-a.
 
 

Nakon izrade standarda zanimanja za „Stručnjaka/inju Internet marketinga“, prateći metodologiju HKO-a, Pučko otvoreno učilište Algebra je razvilo sedam standarda djelomičnih kvalifikacija bazirana na dostupnim standardima zanimanja za zanimanja: 

 

-          Programer internet aplikacija – PHP
-          Sistemski i mrežni administrator
-          Programer mobilnih aplikacija – ANDROID
-          Programer mobilnih igara – ANDROID
-          Specijalist/ica Internet marketinga
-          Web dizajner/ica
-          Stručnjak/inja za razvoj korisničkog sučelja za web

 

Krešimir Sikulin
[ Više... ]

12.04.2016. u 09:30

U sklopu projekta „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva" predviđena je izrada jednog novog standarda zanimanja za „Stručnjaka/inju Internet marketinga“ koji će biti korišten za izradu planirane kvalifikacije za koju do sada u Republici Hrvatskoj nije bio izrađen standard zanimanja, predstavljajući time jednu od dvije obavezne izborne aktivnosti u sklopu ovog projekta, te osiguravajući cjelovitu proceduru izrade standarda kvalifikacije u smislu metodologije predviđene Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom (HKO-om). 

Krešimir Sikulin
[ Više... ]

01.04.2016. u 09:15
U sklopu projekta „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva" održana je jednodnevna edukacija o osiguranju kvalitete u ustanovi za obrazovanje odraslih u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Algebra u Zagrebu.
 
Radionicu je održala vanjska stručnjakinja za osiguranje kvalitete u obrazovanju gđa. Iskra Devčić-Torbica, dugogodišnja djelatnika u području obrazovanja odraslih i strukovnom obrazovanju, te u provedbi projekata. Radionici su prisustvovali djelatnici Pučkog otvorenog učilišta Algebra u prostoru Učilišta u Zagrebu te djelatnici u drugim gradovima putem video linka.
Krešimir Sikulin
[ Više... ]

22.03.2016. u 09:15

 U sklopu projekta „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva" 31. ožujka 2016. s početkom u 9 sati u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Algebra u Zagrebu održat će se treća radionica za djelatnike Pučkog otvorenog učilišta Algebra. Radi se o jednodnevnoj edukaciji o osiguranju kvalitete u ustanovi za obrazovanje odraslih koju će održati vanjski stručnjak za osiguranje kvalitete u obrazovanju gđa. Iskra Devčić-Torbica, dugogodišnja djelatnika u području obrazovanja odraslih i strukovnom obrazovanju, te u provedbi projekata.

Cilj radionice je upoznati nastavnike, predavače i voditelje Pučkog otvorenog učilišta Algebra o nužnosti i različitim elementima uspostave elemenata osiguranja kvalitete.

Krešimir Sikulin
[ Više... ]

18.02.2016. u 13:45
Uređeno: 22.03.2016. u 13:53
U sklopu projekta „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva" provodi se postupak javne nabave za entitete koji nisu obveznici Zakona o javnoj nabavi, a sukladno Zajedničkim nacionalnim pravilima, verzija 4.1 iz srpnja 2014. godine, koje je donijelo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u skladu sa Zakonom o uspostavi institucionalnog okvira za korištenje strukturnih instrumenata Europske unije u Republici Hrvatskoj, Pravila br. 02 Uvjeti za pripremu i provedbu projekata, Aneksa 01 Postupci javne nabave za entitete koji nisu obveznici Zakona o javnoj nabavi.
Krešimir Sikulin
[ Više... ]

10.02.2016. u 13:45
Uređeno: 22.03.2016. u 13:55
U sklopu projekta „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva" u  utorak, 02.02.2015. i srijedu, 03.02.2015. su se održale prve dvije radionice u dvorani Aula Magna na adresi Ilica 242 u Zagrebu:
Krešimir Sikulin
[ Više... ]

28.01.2016. u 13:45
Uređeno: 22.03.2016. u 13:58
U sklopu projekta „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva" uutorak, 02.02.2015. i srijedu, 03.02.2015. će se održati prve dvije radionice u dvorani Aula Magna na adresi Ilica 242 u Zagrebu: 
Krešimir Sikulin
[ Više... ]

14.01.2016. u 10:30
Uređeno: 23.03.2016. u 09:11
U sklopu provedbe projekata koje sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa je 13. siječnja 2016. organiziralo radionicu za Korisnike projekata HR.3.1.19 Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih, faza II. Na radionici se je upoznavalo Korisnike s korištenjem Anketa za izradu standarda zanimanja, uputama za izradu standarda zanimanja i za izradu standarda kvalifikacija. Više o samoj radionici dostupno je na poveznici http://www.kvalifikacije.hr/odrzana-radionica-za-korisnike-projekata-hr3119-01.

 

Krešimir Sikulin

17.12.2015. u 14:00
Uređeno: 22.03.2016. u 13:57
Pučko otvoreno učilište Algebra je u sklopu projekta „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva" provelo javnu nabavu Usluge provedbe projekta, pri čemu primjenjuje postupak izravne dodjele ugovora u skladu s prilogom III. Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava – Postupci javne nabave za subjekte koji nisu obveznici zakona o javnoj nabavi.
 

Na javnu nabavu su se javila tri ponuditelja te je Pučko otvoreno učilište Algebra odabralo ponudu usluga konzultantske tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o. iz Zagreba zbog najpovoljnije ponude. 

Krešimir Sikulin

02.12.2015. u 09:30
Uređeno: 22.03.2016. u 13:54
1.    prosinca 2015. je započeo projekt „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva" čiji je Korisnik Pučko otvoreno učilište Algebra, a partneri Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatski informatički zbor. Istog dana je održan početni sastanak članova projektnog tima na kojem su se saznali detalji projekta, te su se prisutni dogovorili oko projektnih aktivnosti i rokova kako bi provedba projekta bila uspješna. 
Krešimir Sikulin

30.11.2015. u 12:15

Pučko otvoreno učilišta Algebra u sklopu projekta „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva"provodi javnu nabavu Usluge provedbe projekta, pri čemu primjenjuje postupak izravne dodjele ugovora u skladu s prilogom III. Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava – Postupci javne nabave za subjekte koji nisu obveznici zakona o javnoj nabavi do 10.12.2015. u 10 sati.

Nabavom se traži suradnja s konzultantskom tvrtkom koja treba Pučkom otvorenom učilištu Algebra osigurati tehničke usluge provođenja projekta, ponajprije u kontekstu novosti u provedbi Strukturnih fondova, te savjetodavne usluge koje se odnose na postupke javne nabave, zahtjeve za isplatom sredstava, dokazivanja troškova, te pripremu narativnih i financijskih izvještaja.

Krešimir Sikulin

30.11.2015. u 09:15
Uređeno: 23.03.2016. u 09:20

Ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Algebra mr.sc. Mislav Balković je 30. studenog 2015. u prostorima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II" iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013. za projekt „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva". Ovim projektom se želi urediti sustav djelomičnih kvalifikacija u području računarstva i informacijskih tehnologija u obrazovanju odraslih, oslanjajući se direktno na osnovna načela Zakona o hrvatskom kvalifikacijom okviru (NN 22/13) te metodologiju Pravilnika o Registru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (NN 62/14) i Zakona te pravilnika u obrazovanju odraslih.

 

Krešimir Sikulin
[ Više... ]


HIZ (C)